– Ny flyplass i Hammerfest viktig for å skape vekst

Tredjekandidat tror Ap i NTP-en har gode valgkampkort for Alta-regionen.

STORFLYPLASS: Slik tenker politikerne seg Nye Hammerfest Lufthavn på Grøtnes, trafikkert med store fly som kan tette passasjerlekkasjen over Alta Lufthavn. Ifølge opplysninger fra en sentral politiker i Hammerfest, skal Avinor ha beregnet at 40.000 Hammerfest-passasjerer reiser over Alta Lufthavn årlig.  Foto: Hammerfest kommune

nyheter

Sist uke gikk leder i Alta Ap, Kåre Simensen, ut med knallharde meldinger til sine egne både i Finnmark Ap og sentralleddet i partiet om at dersom Ap aktivt formulerte inn Nye Hammerfest Lufthavn i NTP, ville det være å legge nye utfordringer på toppen av sykehussaken for partiets valgkamp i Alta. Transportkomiteen på Stortinget avgir i dag NTP som innstilling, og Stortinget vedtar NTP-en neste uke.