Hammerfest: 15 nye tilfeller siden i går

Ordfører i Hammerfest Marianne Sivertsen Næss (Ap).  Foto: Skjermdump

nyheter

Under en pressekonferanse tirsdag formiddag klokka 12, opplyser ordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) at kommunen har fått 15 nye smittetilfeller siden mandag.

– Det vil si at det totalt er 191 personer tilknyttet utbruddet, der vi har totalt 22 personer smittet i andre kommuner. I Hammerfest er det 169 smittede akkurat nå. Totalt er 1.500 personer i karantene, sier ordføreren.Det har vært jobbet heftig med smittesporing, og alle smittetilfeller skal være smittesporet ferdig.

– Av de smittede er det tre barn. En person er innlagt på sykehuset, men ingen er alvorlig syk. Så¨mangler vi fortsatt mange prøvesvar. Vi har flere hundre tester vi venter svar på, som vi håper å kunne få ila dagen.

Ordføreren melder om veldig stor pågang på SMS:

– Totalt har 2.000 SMSer kommet inn. Her er vår største utfordring kapasitetsmessig, sier hun.

Det skal gjennomføres massetesting på skoler og barnehager som er berørt, sier Næss.