Kan bli enighet søndag ettermiddag

Det er ennå uklart om det blir streik. Bussjåfører, asfaltarbeidere og industriarbeidere vil bli tatt ut i streik om det ikke blir enighet mellom LO, YS og NHO.

Det var stor interesse rundt hva riksmekler Mats Wilhelm Ruland hadde å si lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB  Foto: Heiko Junge

nyheter

Siden fredag morgen har partene sittet innelåst. En løsning i meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO, YS og NHO kan komme søndag ettermiddag, skriver NTB.

Søndag formiddag er partene fortsatt et godt stykke unna enighet og at en løsning fort kan komme i ettermiddag, skriver NTB og VG.

– Vi kan ikke kommentere hva som skjer, men vi er her fortsatt, sier LOs Trond Gram til NTB søndag formiddag.

Det er fare for at over 30.000 blir tatt ut i streik dersom partene ikke blir enige i meklingen, som har pågått mer enn ni timer på overtid.

LO, YS og NHO har siden fredag klokken 10 sittet i mekling hos Riksmekleren, og den opprinnelige fristen for å bli enige var ved midnatt natt til søndag.


Mekling gjennom natta ga ingen løsning i lønnsoppgjøret

Sju timer på overtid har ikke gitt løsning i lønnsoppgjøret. Dermed er det ennå ikke avklart om det blir streik.Mulig streik fra i morgen: 84 tas ut i Alta

I Alta vil streiken ramme hardest i Boreal Buss, Veidekke og Mesta. – Det har ikke vært streik i et mellomoppgjør siden krigen, sier Bjørn Johansen i LO Troms og Finnmark.


Uenige om lønn og løft for lavtlønte

Årets oppgjør er et mellomoppgjør der det kun forhandles om lønn. NHO foreslår en lønnsøkning på 2,2 prosent for å sikre konkurransedyktighet. Det vil reelt sett være en nedgang i kjøpekraften for norske arbeidere ettersom prisveksten er anslått til 2,8 prosent i år. Derfor krever LO minst 2,8 prosent lønnsøkning, i tillegg et løft for lavtlønte. Det vil ikke NHO gi i det hele tatt, og hvis det skal gis, skal det omfatte færre enn før.