Ba om tilrettelegging etter traumatisk fødsel: – Møtte ingen forståelse fra universitetet

Få dager etter en traumatisk fødeopplevelse måtte Sarah Sofie forlate sin nyfødte sønn i Hammerfest, og dra til UiT i Alta for en muntlig oppgave som kunne vært løst digitalt.

Foreldreparet Sarah Sofie Daniloff og Vegard Jensen var gjennom det de karakteriserer som en traumatisk fødselsopplevelse i Alta. Paret måtte hastes til Hammerfest sykehus etter at jordmødre og leger mislyktes i å forløse Oliver. Det endte med katastrofekeisersnitt på Hammerfest sykehus. I etterkant opplevde de det de karakteriserer som lite forståelsesfull behandling fra UiT.  Foto: Jacob J. Buchard / Fædrelandsvennen

nyheter

Altaposten omtalte 5. mars fødeopplevelsen til Sarah Sofie Daniloff, som skjedde 8. februar i fjor. Med dødsangst og store smerter ble hun flydd til Hammerfest for katastrofekeisersnitt, etter det hun opplevde som en kaotisk, nedverdigende og skremmende hendelse ved fødestua i Alta. Fødestua ble stengt i seks dager etter, og en granskning ble gjennomført. Leder for fødeavdelingen i Hammerfest meldte fødestua til Sivilforvalteren i Troms og Finnmark (tidligere Fylkesmannen), hvor fylkeslegen har saken til behandling nå.