Åtte påviste tilfeller i Måsøy kommune fredag

Måsøy kommune «går i dvale» etter at det fredag plutselig ble oppdaget åtte tilfeller av korona.

Måsøy kommune fikk fredag plutselig åtte tilfeller av covid-19. Hurtigtester blir benyttet for raskt å avdekke smitte.  Foto: Google maps

nyheter

Det er Måsøy kommune som skriver på sin hjemmeside at det så langt i dag er påvist åtte tilfeller av covid-19, etter en samling av unge voksne i Havøysund.

– Nå testes nærkontakter og smitteveier undersøkes. Smittesporingsteamet gjør en god jobb, sier ordfører Bernt R. Sjursen (Ap).

– Vi er forberedt

Det har ifølge Sjursen ikke vært smitte i Måsøy kommune siden oktober, og nå skal alle innbyggere ha fått en sms, hvor kommunen ber folk holde seg i ro.

– Vi bruker hurtigtester for å avdekke omfanget i full fart, så sendes utvidede tester til Tromsø, forklarer Sjursen.

Til iFinnmark (bak betalingsmur) sier Sjursen at den påviste smitten ikke er noe hyggelig.

– Det er ikke noe hyggelig. Men skjer det så skjer det, man må bare trå til og gjøre alt for å stoppe det. Få kontroll på situasjonen.

Ordfører Bernt R. Sjursen (Ap)  Foto: Privat

Er dere bekymret over den plutselige smitten?

– Vi er forberedt på det. Vi har bedt ute- og serveringssteder og holde stengt. Sykehjemmet er stengt ned, og Coop har begrenset adgang i utikken.

– Forventer dere flere positive prøvesvar?

– Vi er forberedt på smitte, men det er klart når det kommer så mange tilfeller på en så liten plass...Når det smeller så blir det litt armer og ben. Vi går på en måte i dvale nå til vi har kontroll.