Kom du deg ikke til Øksfjord i går? Ring Sea Runner!

– Det var et helvetes vær i går, derfor vi havna inne i Alta og kom oss ikke til Øksfjord, sier Arne Kristian Vestre.

Arne Kristian Vestre inviterer folk til å være med Sea Runner hjem til Øksfjord.   Foto: Arkivfoto

nyheter

Etter mye vær fredag, har det klarnet opp lørdag og båten starter til Øksfjord på nytt.

– Vi kjører vanligvis ikke lørdager, men nå var vi også værfast i går, og kjører til Øksfjord i dag. De som vil hjem til kystens perle får være med gratis, sier Arne Kristian Vestre i Barents Nord AS.

– Det var et helvetes vær i går, derfor vi havna inne i Alta og ikke kom oss til Øksfjord. Skipperen og mannskapet ligger vel på hotell i Alta og har spist tomatsuppa og hatt det bare fint. Men no vil alle hjem til Øksfjord, sier han og flirer.

Fredag kunne båten verken legge til i Lillebukt på Stjernøya eller i Øksfjord.

Og på grunn av skredfaren mellom Alta og Øksfjord er også fylkesvei 882 stengt. Veistrekningen vil være stengt fram til lørdag klokken 11.00. Da vil det bli tatt en ny vurdering. Vi vet dermed ikke eksakt når veien kan åpnes igjen.

Arne Kristian Vestre synes så synd på de som ikke kom seg hjem til Øksfjord på grunn av stengt vei, at han tilbyr gratis båtskyss.

– Alle vil jo hjem til kystens perle, så det er bare å ta kontakt om dere vil være med båten. Det er jo også mange skoleungdommer og folk som jobber i Alta, som sikkert ikke kom seg hjem igår, sier Vestre raust.

– De som vil være med, får være med gratis, sier han.

Om man vil være med, går det en båt nå ganske tidlig på lørdag. Ellers er det å ring til båten på tlf 47873507 og ellers følge med på Oppslagstavla Øksfjord.

Vestre forteller at det i fjor vinter ofte hendte at veien var stengt, enten til Øksfjord, eller Langfjordveien. Og når de kjører i fast rute mellom Alta, Lillebukt på Stjernøya og Øksfjord med arbeidere til og fra Sibelco, med båtene MS Nefelin V og MS Sea Runner, har de også plass til andre passasjerer som så gjerne vil hjem.