Mona Solbakk slutter i NRK Sápmi

– Mona har gjort en stor innsats for å modernisere og utvikle NRK Sápmi, sier kringkastingsjefen.

Mona Alette Solbakk slutter som direktør i NRK Sápmi.  Foto: Privat

nyheter

Mona Solbakk har vært øverste leder i NRK Sápmi siden 2015. Hun har bestemt seg for å gå av som direktør og vil etter avgangen jobbe med ulike prosjekter i den samiske divisjonen. Dette melder NRK Sápmi i en pressemelding.

Stolt

Solbakk sier til NRK at i dag engasjerer vi flere enn noen gang med samisk innhold og temaer. Det være seg nyheter, barneinnhold, kultur eller underholdning.

– Jeg er så stolt over innsatsen våre dyktige medarbeidere i NRK Sápmi og NRK legger i å løfte det samiske innholdet. Mange års hardt arbeid gir resultater. Nå føler jeg en enorm takknemlighet for å ha hatt drømmejobben med å lede denne organisasjonen i overkant av fem spennende år, sier hun.

Styrket medietilbud

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen takker den avtroppende direktøren for den solide innsatsen for NRK og det samiske oppdraget.

– Mona har gjort en stor innsats for å modernisere og utvikle NRK Sápmi. Den samiske befolkningens medietilbud har blitt styrket under hennes ledelse. Samtidig har samisk kultur, språk og virkelighet blitt mer synlig for alle i Norge, sier Eriksen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NRK opplyser at Solbakk fortsatt vil være ansatt i NRK Sápmi og vil etter avgangen jobbe med ulike redaksjonelle prosjekter fra Tromsø.

– Jeg håper å ha bidratt til et godt fundament for å videreutvikle organisasjonen og ytterligere samarbeid om det samiske oppdraget i NRK, sier den avtroppende direktøren.

Stillingen som direktør i NRK Sápmi vil bli lyst ut om kort tid. Solbakk vil fortsette i stillingen i en periode framover.