Bygger på kvikkleire, men tiltak skal hindre katastrofe: – Planene er å pele ned til fjell

Kvikkleirerasene får ikke konsekvenser for byggingen på C9.

Bjørn Johansen og Bjøro Utvikling planlegger pæler ned til grunnen på Sentrumskanten.   Foto: Kita Eilertsen

nyheter

Kvikkleireforekomstene i Alta finnes veldig mange steder, også i Alta sentrum på Prestegårdsjordet og i Sentrumskanten der Bjøro Utvikling planlegger 120 leiligheter i C9-prosjektet. Rasene som har skjedd, vil ikke få konsekvenser for byggingen. Det er de samme reglene som gjelder nå, som tidligere, og det er foreløpig ingen indikasjoner på at gitte tillatelser skal trekkes tilbake. Oddvar Konst i Alta kommune er glad de har lagt seg på en streng linje i forhold til kvikkleireproblematikken. Det er nasjonale regler og forskrifter som gjelder.