Berget en person etter havari i Rognsund

Hovedredningssentralen satte inn alle ressurser. Redningshelikopter fra Hammerfest fikk berget opp en person etter havari.

Bristow redningshelikopter.   Foto: Astrid Krogh

nyheter

Sent lørdag kveld, like før midnatt, ble Hovedredningssentralen varslet om et mulig havari i området Bårfjorden, i Rognsund.

– En båt meldte ifra om at de hadde hørt et utydelig anrop som var vanskelig å høre, men som kunne være et nødanrop. Anropet kunne høres ut som at de sa at de «forlater båten» ifølge melder. Vi ser at en båt som hadde et navn som kunne ligne på det vi fikk oppgitt forsvant fra AISen rundt kvart på elleve lørdag kveld, fortalte vakthavende Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Altaposten rundt kvart over tolv.

Helikopter til stedet

Grunnet meldingens natur var man usikre på om det hadde funnet sted et havari eller ei. Men Hovedredningssentralen valgte likevel å scramble alle ressurser for å avklare situasjonen.

– Vi vet egentlig ingenting for sikkert nå. Vi vet ikke om meldingen er misoppfattet eller om noen faktisk er i nød, sa Carlsen.

– Men vi tar ingen sjanser og sjekker ut, i tilfelle det har skjedd et forlis. Vi har snart to helikoptre på stedet for å sjekke dette ut, sa han.

Et Babcock luftambulansefly sirklet over området tidligere i kveld, fremgår det av flightradar24. Litt før halv ett kom et Bristow redningshelikopter til stedet.

Berget mann

Like før klokka ett kan Carlsen fortelle at Bristow-helikopteret fikk lokalisert havaristen.

– Helikopteret melder at de fant en person i god behold i Bårfjorden. Han var i god form og bekreftet at han var alene i båten. Det gikk godt denne gangen, sier vakthavende til Altaposten.

– Hva førte til hendelsen?

– Det vet vi ikke, vi har bare fått vite fra personell som plukket han opp at det står bra til med han. Det er dårlige forhold for kommunikasjon der ute, så jeg har ikke fått avklart hva som gikk galt. Men vi er mest opptatt av at vedkommende er berget og at det gikk bra, sier Carlsen.

Ble funnet på land

Ifølge NTB ble mannen funnet på land.

– En halv time etter midnatt ble en mann funnet på land på sørsiden av Bårdfjorden på Seiland. Der er det verken hus eller folk, men mannen var i god behold, forteller vakthavende redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

– Han er nå fløyet til Hammerfest, forteller Carlsen til NTB.