Dette er mannen som skal redde SV-mandat

Ukjent hammerfesting kan dunke ut SV-profilen Tommy Berg.

Vegard Kongsbak, her i samtaler med statsminister Erna Solberg som en av 100 kandidater som ung stemme fra nord, er ukjent både på hjemmebane i Hammerfest og i Finnmark. Et flertall av nominasjonskomiteen synes imidlertid å stå bak Kongsbak som partiets toppkandidat i Stortingsvalget.  Foto: Michael Ulriksen

nyheter

– Jeg kan bekrefte å ha stilt meg disponibel for partiet, men skal SV klare å sikre stortingsmandat fra Finnmark må vi ha en toppkandidat som partiet og velgerne har tillit til. For meg personlig vil jeg både personlig og politisk leve veldig godt med å ikke toppe SV-lista dersom nominasjonsmøtet 14. februar skulle ende opp med det. Samtidig vil SV få en topp motivert politiker som vil gå inn i valgkampen med et klart mål om å sikre partiet et av fire ordinære stortingsmandat dersom jeg skulle få tillit fra partiet mitt, sier Berg.