Har du det fineste julehuset? Da kan du vinne 2.000 kroner

Altaposten ønsker å belønne de som lyser opp mørketida.

Altaposten skal kåre det fineste julehuset i Alta og omegn. Bruker du over gjennomsnittet på glitter og pynt? Send inn bilde av huset til redaksjonen@altaposten.no. (Illustrasjonsbilde)  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

nyheter

Julehus er ikke noe nytt fenomen i Alta og omegn, og mange har blitt kjente gjengangere opp gjennom årene. Men stadig dukker det opp flere glitrende hus langs veiene, og kanskje er det mange ukjente pyntere der ute.

Altaposten ønsker derfor å kaste glans over de som gjør en innsats for å lyse opp andres hverdag, og samtidig gjør nabolaget mer skinnende.

– Har du et hus fylt med lys, glitter og pynt? Ta et bilde av huset og send det til redaksjonen@altaposten.no, merk med navn, telefonnummer og hvor huset befinner seg. Så må du gjerne bidra med litt annen informasjon – som hvorfor dere har valgt å gjøre dette, om dette er en tradisjon eller om dere har en historie rundt julehuset dere ønsker å fortelle, sier Altapostens Dennis Bjerring og Bjørn Martin Lyng, som har tatt på seg oppgaven som jury.

De forteller bildet som blir kåret til vinneren premieres med 2.000 kroner.

Vi gjør obs på at bilder som sendes inn blir lagt i Altapostens bildearkiv og kan bli benyttet senere, vederlagsfritt.

Et spesielt år

Juryen har allerede tatt turen til flere nabolag rundt omkring i Alta, og har sett mange potensielle vinnere der ute.

– I år så kan det se ut som om naboene i Gargia allerede kjører en intern konkurranse om å ha det flotteste julehuset. På rekke og rad står flotte hus i all sin prakt og kaster lys over dalen, sier jurymedlem Dennis Bjerring.

– Spesielt i år, med tilhørende utfordringer synes vi det er flott, gøy og ikke minst viktig at man skaper god julestemning i Alta og omegn. Året har på mange måter vært et unntaksår preget av smittefrykt, restriksjoner og begrensninger. Med denne konkurransen håper vi å skape god stemning, og ikke minst vekke et ørlite konkurranseinstinkt mellom gode naboer og venner, legger han til.

På toppen av det hele kan du stikke av med en hyggelig «julebonus» hvis nettopp ditt hus stikker av som vinner av «årets julehus».

– Vinneren får en liten julebonus på 2.000 kroner fra Mediehuset Altaposten, forteller Bjerring.

Tøff oppgave

Jurykollega Bjørn Martin Lyng har også vært på julehus-turné nylig.

– I tillegg til de mest kjente bidragene, merker man at det er mange nye som har dukket opp. Det er herlig å se hvor mye innsats enkelte legger i å pynte, sikkert både for andre og seg selv.

Før vi går inn i et nytt år, skal en vinner kåres. Det kan bli en tøff oppgave.

– Som sagt vet vi hvor standarden ligger, og vet at det kan bli knallharde debatter når tusenlappene skal deles ut. Jeg tror vi begge vet hva vi ser etter, og det er ikke nødvendigvis mengden pynt som teller. «Less is more», som de sier, smiler Lyng.

Bidragene som kommer inn kan fortløpende bli lagt ut på altaposten.no og Instagram, slik at flere kan få gleden av litt ekstra lys i mørketida.

Vi tar sikte på å ha kåret en vinner i løpet av romjula.