Får ikke betale med kort eller kontant: – Flere eldre avskjæres fra å bruke bussen

Alta pensjonistforening mener byens eldre avskjæres fra å bruke bybussen. Boreal tillater kun app eller SMS for billettbetaling – og har ingen planer om å endre på praksisen med det første.

Johanne Sundmann i Alta pensjonistforening sier at flere eldre reagerer på praksisen til Boreal Buss, som er gjennomført uten at Snelandia/Troms og Finnmark fylkeskommune har satt ned foten. Manglende betalingsmuligheter forhindrer flere eldre fra å bruke bussen, mener de eldre selv.   Foto: Tom Skoglund

nyheter

Leder Johanne Sundmann i Alta pensjonistforening mener praksisen Boreal har lagt seg på, med aksept fra fylkeskommunalt eide Snelandia, gjør det umulig for flere eldre å benytte seg av ringbusstilbudet i Alta. Eneste måte å få betalt for bussbillettene er nemlig via app eller SMS.