Studenter rammes av smittetiltak - risikerer store kostnader ved reise tilbake til studiestedet

Student bekymret for store kostnader ved reisen tilbake til studieplassen.

Den portugisiske studenten Lara Lima er bekymret for store kostnader ved reisen tilbake til studieplassen i Alta på grunn av bestemmelser om karantenehotell.   Foto: Privat / Rolf Edmund Lund

nyheter

Lara Lima studerer Arctic adventure tourism ved UiT Alta. Hun startet på studiet høsten 2019 og trives i Alta. Men da all den fysiske undervisningen ble avlyst frem mot jul og alt ble nettbasert valgte den portugisiske studenten å reise hjem til familien sin i Portugal. Nå er hun bekymret for kostnadene ved innreise til landet igjen på grunn av bestemmelsene om karantenehotell. Det vil gi en ekstrautgift på 5 000 kroner i studentøkonomien.