Ryker ordfører-samarbeidet?

Mener SV må ut av samarbeidet med Ap

Nestoren i SV som ville pensjonere seg som politiker, ber nå partikameratene i Alta ta et oppgjør med Ap.

Otto Aas (SV) mener SV må ut av ordførerkonstellasjonen og bryte samarbeidet med Ap og Ole Steinar Østlyngen. Ifølge Aas kan ikke SV bli assosiert med posisjonens budsjett som forutsetter privatisering av Svennbakken boligfelt og gavepakker på opp mot 50 millioner kroner til en av byens eiendomsutviklere.   Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Otto Aas var den del av den politiske ledelsen i Alta over flere perioder, og selv om han representerte lillebroren i ordførersamarbeidet følte han likevel at SV ble tatt hensyn til og respektert, selv om det ble flere tap enn seire. Nå ber han om at ledelsen i Alta SV innkaller til medlemsmøte og setter hele samarbeidsavtalen som ble inngått mellom SV, Ap, Senterpartiet og KrF til debatt. Uten SV vil ikke partiene bak ordfører Monica Nielsen lenger ha flertall i kommunestyret.