Årøya var isolert:

– MS Årøy kansellerte, men for Skaget ville det vært finvær

Bygdefolket på Årøya sjokkert over to kanselleringer på rappen.

MS Årøy ved kai i Bukta i formiddagstimene fredag. Ruta til blant annet Årøya var kansellert av sikkerhetsmessige årsaker, været var for dårlig, 10 til 14 sekundmeter vind fra nord-nordøst.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Først ble forbilen stående på land på grunn av vær og totallast. Melkebilen slapp med. Det ble ikke åpnet for plassmangeltur, altså at MS Årøy kunne gå ekstratur for å få biler som stod i kø ved fergeleiet på fastlandet. De to neste anløpene til Årøya, torsdag kveld og fredag morgen, ble kansellert. Årsak; En helhetsvurdering av skipper på den kombinerte hurtigbåt og ferge, MS Årøy, ga konklusjonen at kombinasjonen av grov sjø og dårlig vær gjorde at sikkerheten ville være satt i spill med å gjennomføre ruta. Derfor ble den innstilt.