Siste om Covid 19:

Ti bekreftet smittet ved Hammerfest sykehus

Det har gått fra vondt til verre ved sykehuset.

Hammerfest sykehus.  Foto: Eirik Palm

nyheter

Antallet ansatte med bekreftet koronasmittede ved Hammerfest sykehus er nå oppe i ti.

– Smittesporingspersonell tester nå alle nærkontakter til ansatte som  er smittet. I tillegg testes alle ansatte som jobber i samme avdelinger som smittede ved sykehuset, heter det i en pressemelding som er sendt ut klokken 21.30.

Fredag kveld var fem nye tester bekreftet positive. Dermed et antallet doblet til ti, men ingen av de ansatte er innlagt. Antallet ansatte i karantene er fredag kveld rundt 60.

– Testingen pågår fortsatt, og det vil derfor gå en stund før alle prøvesvarene er klare, sier klinikksjef Jonas Valle Paulsen i pressemeldingen.

Finnmarkssykehuset har et nært samarbeid med Hammerfest kommune, fylkeslegen, Helse Nord og foretakene i regionen. Administrerende direktør Siri Tau Ursin takker ansatte og alle andre for hjelp og innsats.

– Vi er i en krevende situasjon, men vi opplever stor velvilje og god støtte, både lokalt og regionalt. Vi har fått tilsendt nødvendig testutstyr fra UNN, og de øvrige foretakene i Helse Nord har bidratt med personell slik at vi kan opprettholde beredskapen.