– Ikke tatt stilling til rutekutt

Fylkesråd Kristina Hansen har møtt ordførere for å få innspill på kollektivtilbudet.

Fylkesråd Kristina Hansen på tur med MS Årøy.   Foto: Trond Magne Henriksen

nyheter

– Vi har ennå ikke tatt stilling til konkrete rutekutt i båt- og fergetilbudet, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap), i en pressemelding fra Troms og Finnmark fylkeskommune.


1-0 til Årøya: Hurtigbåten fikk ikke lagt til kai...

AltafjordXpressen full av spente politikere og gjester måtte gjøre vendereis på den første ordinære turen til Kongshus.Ut med ferga, inn med hurtigbåten

Fra og med torsdag 1. oktober opphører fergesambandet mellom Kongshus–Mikkelsby. Ferga blir erstattet av AltafjordXpressen, rute 532.


Det var i sommer at fylkestinget vedtok uspesifiserte kutt på samferdselssektoren i Troms og Finnmark fylkeskommune. Tidligere denne uka møtte fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen ordførere for å få innspill på kollektivtilbudet. Nå er det lagt opp et løp videre for behandlinga, og hun presiserer at intet er avgjort ennå.

November

Fylkesråden har orientert kommunene om bakgrunn og prosess og nå skal det jobbes intenst videre politisk:

– Vi har møtt ordførerne i kommunene. Vi får tilbakemeldinger, og vi skal selvsagt se på de innspillene vi får, sier samferdselsråden.

– Det betyr at i november kommer fylkesrådet til å få en sak som vil danne grunnlaget for det framtidige rutebildet i Troms og Finnmark, sier hun.


Verdiene av båtrutene

Irene Ojala i Pasientfokus tar for seg båtrutene i dette innlegget.– Ikke glem Rognsund!

– Distriktene i Altafjorden er en del av virkeligheten.