Ikke alle flyktninger forstår smittevern: – Det er ikke alltid enkelt å forklare hvorfor vi har det

Noen flyktninger sliter med å ta imot informasjon, selv på sitt eget språk. For å forklare smittevernreglene må det derfor brukes kreative løsninger.

Grunnskoleopplæringen på Alta integrerings- og kompetansesenter har vært nedstengt i den samme perioden som alle andre skoler, men er nå tilbake i normal drift. I midten står rektor Victor Esjeholm og har inspektørene Ingeborg Opgård Hågensen og Vegard Dyrseth ved hver sin side.  Foto: Privat

nyheter

Alta integrerings- og kompetansesenter tilbyr mange forskjellige norskkurs og grunnskolefag for de som ikke har det fra sitt hjemland. Skolen har vært nedstengt i den samme perioden som alle andre skoler, men har nå ordinær drift, med strenge koronaregler. Språket er likevel en barriere, når man skal forklare smittevernregler.