Venter svar på koronatestene mandag

Lørdag ble det klart at syv personer i Alta må koronatestes etter å ha deltatt på seilas med hurtigruteskipet Roald Amundsen.

Komunerovelege Peder Halvorsen sier at alle syv skal testes i løpet av søndagen.   Foto: Arkivfoto

nyheter

– Etter planen skal alle syv testes for koronaviruset i løpet av dagen, opplyser kommuneoverlege Peder Halvorsen til Altaposten søndag ettermiddag.


Syv fra Alta i karantene etter påvist smitte på hurtigruteskip

– Ingen har så langt fått påvist smitte, men vi tar de nødvendige forholdsreglene, sier kommuneoverlegen.– Formen er god, sier en av altaværingene som reiste med hurtigruten

Lørdag ble det klart at syv personer fra Alta var blant passasjerene på Roald Amundsen. Alle er nå i karantene.Smitteutbruddet på Hurtigruten øker i omfang

Minst 36 ansatte på Hurtigruten er koronasmittet, mens nærmere 400 passasjerer er satt i karantene. – Vi er veldig lei oss, sier direktør Daniel Skjeldam.386 passasjerer i karantene etter koronasmitte på Hurtigruten

Fire ansatte på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Passasjerene på to seilaser er ilagt karantene.


Halvorsen legger til at han ikke har vært innom Klinikk Alta selv i løpet av søndagen, men går utifra at planen om testing av de syv er fulgt.

– Og da venter vi svar på koronatestene i løpet av mandag, sier kommuneoverlegen.

Fått svar på elleve prøver

NTB melder søndag at de første testene av Hurtigrute-passasjerer i Tromsø er negative.

– Tromsø kommune har fått svar på elleve koronaprøver fra passasjerer på Hurtigrutens skip MS Roald Amundsen. Alle er negative. Kommunen venter på ytterligere prøvesvar i løpet av ettermiddagen, skriver de i en pressemelding, melder NTB.

– Det blir tatt ytterligere prøver av passasjerene som er i karantene i Tromsø kommune i løpet av søndagen. I løpet av ettermiddagen vil Tromsø kommune og Hurtigruten ha en felles pressekonferanse om saken, heter det videre.

37 personer bekreftet koronasmittet

Rundt 40 av de 386 passasjerene fra de to siste seilasene med skipet befinner seg fortsatt i Tromsø. De øvrige befinner seg i 68 andre kommuner. Lørdag ble det klart at minst 36 ansatte på Hurtigruten, og én passajer, er bekreftet koronasmittet, mens nærmere 400 passasjerer er satt i karantene etter å ha deltatt på seilas med MS Roald Amundsen 17. til 24. juli og 25. til 31. juli. Mandag ventes svar på testene fra de syv Alta-passasjerene.