Hval forvillet seg opp i elv, måtte hjelpes ut til havet igjen

En hval som først ble antatt å være Hvaldimir forvillet seg onsdag kveld opp i Målselva i Troms. Viltnemnda måtte rykke ut for å få lokket hvithvalen ut i Målselvfjorden.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Carol M. Highsmith / rawpixel.com, CC0

nyheter

– Hvalen har vært helt oppe ved Kjerresnes, ved utløpet av elva, forteller operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt NTB natt til torsdag.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 21-tiden onsdag kveld.

– Han holdt seg i midten av elva, men det er noen sandbanker der og på grunn av lav vannstand fryktet man at han skulle sette seg fast, forteller han.

Viltnemnda ble tilkalt og klarte å lokke hvalen ut ved hjelp av et tau med tomflasker på slep etter en båt. Situasjonen løste seg rundt klokken 1.15 natt til torsdag.

– Men vi vil følge med utover dagen. Hvalen har vært mye opp og ned i området, sier operasjonslederen ifølge NTB.

NTB skrev opprinnelig at det er snakk om hvalen Hvaldimir som hadde forvillet seg opp i elva. Dette har ført til diskusjoner på facebooksider som følger hvithvalen.

Ifølge flere bidragsytere på siden Hvaldimir Beluga whale/hval Hammerfest Norway kan dette umulig være Hvaldimir. Dette da hvithvalen ifølge disse befinner seg mye lengre sør.

Hvaldimir skal være observert i Tysfjord, sør for Narvik, så sent som i går, onsdag, eventuelt i dag, torsdag. Ifølge en tipser som har tatt kontakt med Altaposten må hvalen i Målselv være en annen hvithval.