8.200 får tilbud om skoleplass

Nå gjelder det å svare før fredag.

Alta videregående skole.  Foto: Tom Skoglund

nyheter

Førsteinntaket for videregående skoler i Troms og Finnmark fylkeskommune er klart. Nå gjelder det å være påpasselig med å svare før fristen 17. juli.

– De som har fått tilbud i førsteinntaket, har fått varsel på sms om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbudet. Svaret må gis senest i løpet av fredag, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

Førsteinntaket er gjort for de med ungdomsrett, det vil si de som ikke har brukt opp sine tre år i videregående opplæring. Andre søkere, som enten har voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett vil bli med i andreinntaket, som gjøres i uke 30.

– Det vil da bli sendt ut nytt SMS-varsel om å logge seg inn med elektronisk ID på vigo.no for å sjekke og svare på tilbud.

Totalt har 8.285 søkere med ungdomsrett fått tilbud om plass på videregående skole gjennom førsteinntaket. 3.516 har fått tilbud innen de yrkesfaglige utdanningsprogrammene og 4.699 har fått tilbud på de studieforberedende utdanningsprogramområdene. I tillegg er 70 ungdommer tatt inn på Forberedende kurs for minoritetsspråklige.

89 prosent  av ungdomsrettsøkerne fått oppfylt sitt første ønske. Erfaringsmessig øker denne andelen etter at andreinntaket er klart.

178 elever fra hele landet har fått tilbud på de statlige samiske videregående skolene.