Anders blir konsernsjef i Amedia

Porsangerværingen er ydmyk over tiliiten.
nyheter

Finnmarkingen Anders Opdahl blir ny konsernsjef i Amedia.

I tøff konkurranse med flere sterke søkere var det porsangerværingen som trakk det lengste strået om å bli Amedias øveste leder.

– Med sin sterke publistiske forankring og erfaring fremsto Anders Opdahl som den beste og mest fremtidsrettede løsningen for konsernet, sier André Støylen, styreleder i Amedia, i en pressemelding.

Ydmyk

Opdahl har gått gradene fra journalist i Finnmark Dagblad, via Nordlys hvor han har vært redaktør i flere år og nå til Amedia.

– Jeg er svært ydmyk for den tilliten jeg er gitt, og det Amedias mediehus representerer. Våre aviser spiller en helt avgjørende rolle i samfunnsutviklingen, og mitt oppdrag er, sammen med mange og dyktige medarbeidere i hele landet, å sørge for at den gode utviklingen vi har, også fortsetter i årene som kommer, sier Opdahl.

Viktig rolle

Opdahl tiltrer som konsernsjef i mediekonsernet 10. august.

– Jeg er veldig glad for at Anders Opdahl nå tar over ledelsen av Amedia. Amedia er Norges viktigste formidler av lokale nyheter, med om lag 650.000 abonnenter og nærmere 80 lokale medier. Med ham som konsernsjef føler vi oss trygge på at Amedias gode resultater de siste årene blir videreført og videreutviklet. Dette innebærer fortsatt satsing på journalistikk og relevant og godt innhold. Samtidig skal Amedia-konsernet være en effektiv leverandør av fellestjenester for lokale medier, sier Støylen.

Mange om beinet

André Støylen opplyser at det har vært stor interesse for stillingen etter at Are Stokstad i mars varslet sin avgang.

– Som styreleder siden 2016 vil jeg også takke Are Stokstad for han store innsats for Amedia gjennom en årrekke, de siste seks årene som konsernsjef. I hans tid har konsernet oppnådd svært gode resultater: Digital vekst har gitt et rekordhøyt antall abonnenter, kostnadsbasen er redusert, økonomien er solid og konsernet omfatter stadig flere lokale medier gjennom eierskap eller samarbeidsavtaler. Med Are som leder har Amedia styrket sin posisjon og har et godt grunnlag for videre fremgang, avslutter Støylen.