Årsaken til helikopterstyrten ikke klarlagt:

Håper Snapchat kan kaste lys over ulykken

NRK: En snap tatt like før ulykken kan kaste lys over helikopterulykken som kostet seks mennesker livet.

Avdelingsleder Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen og hans kolleger har gjennomført omfattende tekniske undersøkelser uten å komme fram till årsaken.  Foto: Tore Kristiansen, VG

Et Snapchat-bilde skal være tatt like før ulykken.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

nyheter

Havarikommisjonen møtte de etterlatte på politihuset i Alta tirsdag, men kan fortsatt ikke fastslå hva som forårsaket ulykken på Skoddevarre ved Kvenvik.

Politiadvokat Hanne Bernhardsen.  Foto: Politiet

 

Siste håp synes å være en snap som ble tatt opp like før havariet, ifølge NRK Troms og Finnmark. Ferdskriveren ble ødelagt i brannen, men siste håp er nå at Snapchat kan være behjelpelig. Den skal være lageret på dataserveren til Snapchat.

– Nå er det påtalemyndigheten i USA som skal se om vilkårene for å få ut denne videoen er til stede, og vi venter på svar fra dem. Det er ikke gitt at vi får videoen ut fra USA, sier politiadvokat Hanne Bernhardsen ved Finnmark politidistrikt til NRK. Fra før er det kjent at en video tatt to minutter før ulykken er gjennomgått.

Bernharden understreker at det ikke er sikkert en slik snap kan gi svar på hva som skjedde.

– Vi vet ikke hvilken informasjon vi kan hente ut fra videoen, og det er ikke sikkert at den vil gi oss noe svar. Men vi ønsker å få dette undersøkt, i tilfelle videoen kan hjelpe oss i arbeidet, sier Bernhardsen til kanalen

Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen sier til NRK at de fortsetter arbeidet.

– Vi har flere hypoteser, jeg vil ikke si mer enn det, bortsett fra at noen selvfølgelig er mer relevante enn andre, sier Halvorsen til kanalen.