Laksekjempe ga tusenlapper

Jan Vegar Ernstsens laksekubbe på 19 kilo gir både kvalitetsmat og mye penger.

Jan Vegar Ernstsen dro i land storlaksen.  Foto: Privat

nyheter

Det er ingen tvil om at kjempeflommen som forventet gjorde fisket svært vanskelig de to første ukene. Men etter hvert fikk endelig noen få oppleve kampen mot storlaksen.

Laks, penger og bryllup

Hele den første uken var fisket svakt. Så kom flommen for alvor, og en periode gikk det mer enn 1000 kubikkmeter vann i sekundet. Da var det knapt nok fiskere langs Altaelva. Men på tampen av uke to, så ramlet plutselig vannstanden med rundt 700 kubikkmeter per sekund i løpet av rundt fem dager. Richard Johnsens gjellfisk på 12 kilo, ble første og eneste registrerte laks i Altapostens konkurranse de to første ukene. Johnsen, som bød på frieri overfor sin kjære Yvonne Martinsen ved elvekanten – og fikk ja, var altså heldig og fikk laks i samme slengen. Nå får paret også et lite bidrag til bryllupet ettersom de er vinner av uke to, noe som gir 1000 kroner.

Nesten på overtid

Det var 18. juni at Jan Vegar Ernstsen og faren fisket i Sandia, og hadde allerede fått en laks på åtte kilo ved Sandiakoski. Da de la seg var turen berget og de sovnet med en smil. Men på morgenkvisten skulle smilet bli enda bredere. Jan Vegar trodde først han hadde fått på en støing, men det skulle vise seg at det var mer eksklusivt enn som så. Men den slitne oppgangskjempen på 19 kilo var klar til krøking allerede etter fem minutter. Ikke bare ble Ernstsen ukevinner i uke tre, men han meldte også inn den største laksen før St. Hans og han får dermed 2000 kroner totalt.

Endelig!

Jørgen Sara fikk endelig fangst. Laksen på 10,5 kilo var hans første før St. Hans på tre år. Men fangsten den 20. juni går inn i uke tre, der Jan Vegar Ernstsen ble ukevinner. Dermed ble det ikke penger. Men kona, Torhild Guttormsens laks, som hun fikk St.Hansaften var eneste innmeldte laks i uke fire. Dermed blir det likevel en 1000-lapp til familien.

Laksebarometer og vinnere

14.6 Richard Johnsen 12.0 kg

18.6 Einar Heitmann   9,5 kg

19.6 Jan Vegar Ernstsen 19,0 kg

20.6 Jørgen Sara 10,5 kg

23.6 Torhild Guttormsen 10,0 kg