Siri (57) er ny direktør i Finnmarkssykehuset

Siri Tau Ursin er tilsatt som direktør i Finnmarkssykehuset.  Foto: Pressefoto

nyheter

I en pressemelding skriver Finnmarkssykehuset at styret har ansatt ny administrerende direktør. Den nye dyrektøren er Siri Tau Ursin (57). Hun kommer fra stillingen som enhetsdirektør for prehospitale tjenester ved Helgelandssykehuset og har ifølge pressemeldingen lang klinisk erfaring som anestesioverlege, med flere lederstillinger ved Stavanger universitetssykehus bak seg. I tillegg til medisinutdanning med spesialisering, har hun gradene Master og Health Economics, Policy and Management og Master of Health Management fra henholdsvis Storbritannia og Australia.

Styret er svært fornøyd med at Siri Tau Ursin har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset HF. Hun er en tydelig og samlende leder som får folk med seg, hun har god kombinasjon av strategiske og analytiske evner, og god gjennomføringskraft. Og ikke minst, hun er svært opptatt av innovasjon, nytenkning og hvordan vi sammen kan forvalte ressursene vi har på en best mulig måte. Det er viktig når vi skal fortsette arbeidet med å videreutvikle tilbudet i Finnmark, sier styreleder Lena Nymo Helli.

Tau Ursin har blant annet vært leder av Norsk Overlegeforening og sentralstyremedlem i Legeforeningen. Hun er i dag leder i Norsk Anesteologisk Forening.

Selv om hun er fra Tau utenfor Stavanger er ikke Finnmark ukjent for henne. Hun har ifølge pressemeldingen hatt turnusårene sine ved Hammerfest sykehus og i Alta kommune.

– Jeg gleder meg til å begynne i jobben, og til å lære hele Finnmark å kjenne, sier hun ifølge pressemeldingen.

– Finnmarkssykehuset er et av de mest desentraliserte helseforetakene i landet, med store avstander, spredt bosetting, og klimatiske forhold som gjør at det ofte må tenkes annerledes enn ved andre helseforetak. Dette er med på å gjøre Finnmarkssykehuset til et av de mest spennende helseforetakene.

Tiltredelsesdato er 1. september.