– Folk tar igjen for tre måneder med distansering

Politiet over store deler av landet fikk det travelt natt til søndag med mye feststøy, bråk og slåssing.

Politiet har hatt mange oppdrag knyttet til høy musikk på private adresser og har måttet avslutte flere fester. Flere personer er også innbrakt for ordensforstyrrelser eller beruselse. (Illustrasjon)  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

Nord i landet har politiet hatt det svært travelt. Troms politidistrikt karakteriserer natta som hektisk.

– Omtrent alle tettsteder har hatt en slåsskamp, opplyser de.

De fikk inn om lag 20 meldinger om feststøy som de ikke kunne prioritere, samt flere meldinger om vinglete kjøring. Det har også vært sammenkomster av russ gjennom natten, men dette har foregått uten store ordensproblemer.

– To personer har vært innom politiarresten i Tromsø da de har vært et ordensproblem. I Tromsø falt en dame ut av en bil i fart, opplyser de videre.

Kvinnen ble kjørt til legevakten.

– Jeg vet ikke hva det er som har skjedd med folk. De tar antakelig igjen for tre måneder med distansering, sier operasjonsleder Jørgen Ahlquist i Troms politidistrikt til Nordlys.

Søndag morgen kom det fortsatt telefoner om slåssing til politiet.

– Mye tull

I Finnmark meldte politiet om mye feststøy over hele fylket natt til søndag.

– Mange fester fikk besøk av politiet, og mange personer ble bortvist fra sentrum i flere byer, opplyser politiet.Også politiet i Innlandet karakteriserer natten som særdeles travel. Blant annet brøt det ut slåsskamp mellom to unge menn ved et utested i Kongsvinger.

– Det har vært mye tull. Jevnt over både i hele Solør og i Kongsvinger har det vært veldig mange meldinger om høy musikk, fest og støy. Koronaen er glemt, sier operasjonsleder Geir Rune Ekse til Glåmdalen.

400 henvendelser

Vest politidistrikt melder om «en svært travel natt» med om lag 400 henvendelser på telefon mellom klokka 23 lørdag kveld og klokka 6 søndag morgen.

Politiet fikk flere henvendelser enn de kunne rykke ut til. De har hatt rundt 151 loggførte oppdrag gjennom natten, hvorav om lag 40 var i kategorien forstyrrelse av nattero, høy musikk eller ordensforstyrrelse. De fleste av oppdragene var i Bergen og omegn.

Mye folk ute

Også politiet i Møre og Romsdal fikk svært mange meldinger om feststøy og musikk.

– Meldingene kom fra hele politidistriktet, men særlig mange i Ålesund, melder politiet.

I både Arendal og Kristiansand har det vært mye folk ute i natt, ifølge politiet i Agder.

De melder om en del ordensoppdrag i løpet av natten, og seks personer er innbrakt for ordensforstyrrelser eller beruselse. Politiet har også hatt mange oppdrag knyttet til høy musikk på private adresser og har måttet avslutte flere fester.

(©NTB)