Oppdatert

Jordskredet fortsetter på Kråknes: Nå har veien rast ut

Det var natt til fredag, ikke natt til lørdag som først antatt, at store deler av av veien raste ut på Kråknes.

Kvikkleirerasene fortsetter på Kråkenes  Foto: Anders Bjordal / NVE

nyheter

Like før klokken 02 natt til lørdag fikk Altaposten tilsendt et bilde som viser at store deler av gamle E6 på Kråknes nå også er tatt av jordskred.


Gamle E6 på Kråknes raste ut natt til fredag

Det var natt til fredag raset gikk som tok med seg store deler av gamle E6 på Kråknes, ikke natt til lørdag som det først ble meldt.Hit er det forbudt å dra nå

Sperret av hele Kråknes av frykt for nye ras.Forventer flere jordras i tiden fremover

NVE opplyser at det nå forventes flere jordras i tiden fremover på Kråkenes.Kan ha fått advarsel fem dager i forveien: Ble varslet om ras i samme område

– Vi skal være ydmyke, vi har fått en henvendelse noen dager før det skjer et kvikkleireskred. Vi skal derfor evaluere hele saken og se om vi kanskje skulle reagert annerledes på fredag.Her går raset: – Jeg løp for livet

Jan Egil Bakkeby hørte det knake i hytta hvor han og kona Grethe Pedersen overnattet i natt.


Politiet i Finnmark bekrefter at dette stemmer.

– Hele veien har rast ut rett i overkant av der jordskredet oppsto onsdag ettermiddag, sier operasjonleder Jørn Hågenrud til Altaposten.

Det er vakter i området

Han opplyser videre at kommunen allerede har to Securitas-vektere som holder vakt på hver side av området for å påse at folk ikke går inn, samtidig som kommunen nå er på vei utover med ytterlige veisperringer.

– Man kan ikke unngå å merke at det er sperringer der, sier operasjonlederen.

Veistrekningen som nå har rast ut befinner seg innenfor området der det allerede eksisterer et ferdselforbud, og utgjør i så måte ikke fare for trafikanter.

Det er deler av veien som går ovenfor det blåe huset som nå har rast ut. Dronebildet viser hvordan rasområdet så ut torsdag kveld.   Foto: Vidar Heitmann

Total ødeleggelse

Det var onsdag ettermiddag at et 650 meter langt kvikkleireskred på Kråknes, like utenfor Talvik, feide med seg åtte boliger på sjøen med enorme krefter. Ødeleggelsene var total der skredet hadde gått, men heldigvis gikk ingen menneskeliv tapt.

Etter kvikkleireskredet er det advart på det sterkeste å ferdes i området, samtidig som det foreligger et forbud, da det stadig går nye ras.

Kommunen har i tillegg siden onsdag kveld hatt vakthold på hver side av jordskredet, samt at politiet har satt opp sperrebånd.

Altaposten fikk klarhet i saken lørdag formiddag, der det viser seg at veien raste ut allerede natt til fredag.