– Nå blir vi landets største malerkonsern

Morten Ek og Tone Reinholdtsen Ek er stolte av å være med på å danne et landsdekkende milliardkonsern for maling og overflatebehandling.

Morten Ek og Tone Reinholdtsen Ek tar fargehandelen inn i nytt, landsdekkende malerkonsern.   Foto: Kita Eilertsen

nyheter

– Vi har vært medlem i Håndverksgruppen i flere år. Nå blir vi landets største konsern i maling, gulvlegging, mur og flis. Det er mange dyktige folk der, både i kjedeledelsen og blant medlemmene, sier Morten Ek etter at Alta Fargehandel AS har vært med på å danne dette landsdekkende konsernet.

Ek synes de sammen representerer de beste malerne i landet.

– Vi har sett på hva klarer vi å skape av kapital alene i Alta de neste årene, kontra det å være med i et stort konsern. På sikt klarer vi å tilføre mye mer kapital til Alta i et stort konsern, enn alene. Dermed kan vi bruke mer penger lokalt, og bidra til å utvikle byen i en helt annen skala enn tidligere. Målet er at Alta skal bli en enda bedre by å bo i, sier Ek.

For han vil det alltid være et mål å utvikle enda flere, nye konsepter og skape flere arbeidsplasser.

Vil eie litt av konsernet

Å etablere Håndverksgruppen som et landsdekkende konsern er noe medlemsbedriftene har snakket om over lang tid. I dag ble nyheten om etableringen av konsernet sluppet, med FSN Capital som kjøper Alta Fargehandel og 30 andre selskaper og blir majoritetseier med 80 prosent. Selskapene vil beholde 20 prosent av eierandelen. Ifølge Ek går «Pritex Team konsern» (Morten Ek og Tone Reinholdtsen Ek) inn med en betydelig sum, uten at de vil røpe hvor mye. De selger sine aksjer til Håndverksgruppen Norge. Også Christer Ek Hjelmhaug går inn med sitt selskap.

–Jeg har alltid tenkt at det er bedre å eie litt av noe stort, enn mye av noe lite – da er man mye mer sårbar, sier Ek.

Alta Fargehandel AS (Fargerike, Flisekompaniet og Håndverksgruppen) har 20-25 ansatte. Håndverksgruppen vil få rundt 1.000 ansatte fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Håndverksgruppen omsetter for om lag 1,1 milliarder i året.

Samarbeid over hele landet

– Mange har vært engstelige for om man mister den lokale råderetten. Men vi vil styre bedriftene som før. Vi skal bli mer proff og flinkere på det vi ikke er flinke på. Vi kan samarbeide med flinke folk over hele Norge, sier Ek, som mener bestemt at de vil dra nytte av hverandre i konsernet.

– Tror du ikke FSN Capital vil rasjonalisere?

– Nei jeg er ikke redd for det. De er veldig opptatt av at ting skal være som før, og at man skal drive butikken på samme måte som man har gjort. De er opptatt av å bevare det lokale, at man fortsatt skal sponse idrettslag, forteller han.

Tryggere arbeidsplasser og bedre service til kundene er noe han mener vil komme ut av dette.

Først ute med bilprofil

Alta Fargehandel har vært en del av sammenslutningen Håndverksgruppen i flere år allerede. De var også de første til å bruke profilen.

– Det var her i Alta vi utviklet designet på bilene, sammen med Interprint og Håndverksgruppen. Siden har alle de andre tatt over, forteller Ek.

Bedriftene skal fortsatt beholde sine firmanavn og lokal tilhørighet med nærhet til ansatte og kunder. Styreleder i Håndverksgruppen er stolt og fornøyd med å få FSN Capital som ny majoritetseier.

– På vegne av ansatte, ledelse og alle eierne i håndverksbedriftene vil jeg si at vi er veldig fornøyd med å få inn FSN Capital som majoritetseier. Håndverksgruppen har vokst raskt og er i dag en av de ledende aktørene i bransjen, og vi ser fordelene av et enda tettere samarbeid på tvers av bedriftene, kombinert med sterk lokal forankring fremover for å tilby kundene enda bedre og bredere tjenester, sier Børge Grindhagen, styreleder i Håndverksgruppen i en pressemelding.


Har kjøpt Skaidi Hotell: – Målet er å ha åpent hele året

Vegard Berge Uglebakken, Tone Reinholdtsen Ek og Morten Ek har kjøpt ærverdige Skaidi Hotell.– Dette er galskap, men man får bare én slik mulighet

Mulighetene er mange når hotelleieren ser for seg framtiden til Skaidi hotell de neste årene, men først er det koronautfordringene som må forseres. Og i sommer er det nordmenn både fra fjern og nær han håper på.

Tar ansvar for en miljøbevisst og bærekraftig næring

Canyon Hotell er i full drift, og tar ansvar for miljøet med plastfritt hotell og nedbrytbare produkter.– Det blir et spesielt hotell

Canyon Hotell åpner allerede 1. november.

Kjøper Park Hotell: – Vi ser mange muligheter

Tone Reinholdtsen Ek og Morten Ek kjøper det ærverdige hotellet i Alta sentrum.Kurt ble årets fargeriking

– Dette var en stor ære for meg.