Lover fint og varmt vær i hele pinsen

– Det er varme luftmasser på tur nordover.

Et høytrykk er på tur nordover og det betyr gradvis bedre vær i nord de kommende dagene. (Arkivfoto)  Foto: Astrid Krogh

nyheter

Det er ventet flott vær og litt varmere temperaturer i Alta og omegn når pinsen starter.

Åpner forsiktig

Vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved versvarslinga i Bergen sier til Altaposten at gradene vil øke sakte, men sikkert de kommende dagene.

– Lørdag ser det ut til å bli 10 grader på det meste i Alta. Det blir et litt usikkert skydekke, men blir det sol så blir det nok over 10 grader. Det skal også klarne opp utover ettermiddagen. Søndag ser det også ut til å bli godt vær. Dagen skal starte med litt skyer, en det vil bli bedre utover dagen. Temperaturen vil også øke, til 13-14 grader på det meste, sier Selberg.

Neppe over 20

På 2. pinsedag, altså mandag, lover meteorologen at altaværingen endelig skal få se den røde streken krype opp til tallet 15 på gradestokken.

– Det er et høytrykk på tur nordover og mandag går temperaturen ytterligere noen hakk opp. Det blir mindre skyer og mer oppholdsvær. Det ser ut til at det fort kan bli over 15 grader, sier Selberg.

– Så det blir ikke over 20 grader, som vi alle håper på?

– Det kan bli varmere enkelte lokale plasser, men jeg kan ikke love noe særlig varmere enn 15 grader. Tirsdagen ser også veldig bra ut. Da blir det også samme temperatur. Det ser dog ut til at det dryppe bittelitt på morgenen. For det meste blir det også oppholdsvær på tirsdag. Det jeg ser er at det er varme luftmasser på tur nordover, så dere kommer til å få fine dager i pinsen, avrunder Selberg.