– Dramatisk for Loppa øy

– Har ikke annet offentlig reisetilbud enn hurtigbåten.

Bård Jahr på Loppa øy.  Foto: Arliv

nyheter

Styret i Loppa øy bygdelag protesterer heftig mot det varslete kuttet av Loppa øy som anløpssted for LoppaXpressen.

Øya har ifølge bygdelaget syv faste innbyggere, i tillegg til at det er det et betydelig antall personer som reiser til og fra øya. Det viser statistikken for bruken av hurtigbåten.

– Bygdelaget har i lang tid arbeidet for å få anløp av båten fredag morgen. Dette vil gjøre det mulig for reisende å komme fram og tilbake  fra Loppa på en dag, både til Alta og Hammerfest. De som for eksempel forsøker å reise fra Loppa til Alta finner ingen reisemåte på en dag med offentlig kommunikasjon, slik båtruten går i dag. Dette er spesielt en stor utfordring for de som forsøker å gi tilbud på øya til tilreisende og turister, påpeker leder Bård Jahr.

Bygdelaget er klar overfor fylkeskommunen hvis Loppa øy legges ned som anløpssted:

– Dette vil få dramatiske konsekvenser for et samfunn på ei øy som ikke har annet offentlig reisetilbud enn hurtigbåten. Med båten sendes mat, post og andre varer til øya, og fersk fisk fraktes fra øya for videre transport fra Øksfjord, heter det.