Avbestiller grønne motorer

Hurtigruten MS Roald Amundsen.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

nyheter

Hurtigruten avbestiller grønne motorer på grunn av koronakrisen.

Hurtigruten har avbestilt gassmotorer til tre skip på grunn av koronakrisen. Skipene skulle konverteres fra diesel til gass for å redusere utslipp.

Hurtigruten hadde opprinnelig bestilt motorer til å konvertere seks skip fra dieseldrift til LGN, det vil si flytende naturgass som drivstoff. Nå er motorene til tre av skipene avbestilt, skriver Teknisk Ukeblad.

Kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten sier at planen fortsatt er å bygge om tre skip til LNG-drift.

– Ingen prosjekter er kansellert eller droppet. Men i kjølvannet av koronakrisen kan det komme endringer og justeringer. Tre av skipene skal oppgraderes til batteri- og gassdrift som planlagt. Disse blir også de første cruiseskipene i verden som går på biogass. Ytterligere ett skip er allerede ferdig oppgradert med helt nye lavutslippsmotorer og annen teknologi, sier Ege.

Han opplyser at rederiet vil bruke biodiesel for å oppnå de nødvendige CO2-reduksjonene i henhold til kravene fra Samferdselsdepartementet.

Hurtigruten og Havila Kystruten skal fra 1. januar 2021 dele på ruten mellom Bergen og Kirkenes. Et krav fra Samferdselsdepartementet i anbudskontrakten er at skipene skal ha 25 prosent lavere CO2-utslipp enn dagens flåte. (©NTB)