450.000 lastet ned smitteappen

Appen bruker teknologi fra GPS og bluetooth for å spore smitte.

Folkehelseinstituttets nye app smittestopp for smittesporing. Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge

nyheter

I løpet av noen få timer torsdag kveld ble appen Smittestopp lastet ned av 450.000 brukere, skriver NTB.

Prosjektleder i Folkehelseinstituttet Gun Peggy Knudsen bekrefter tallet overfor Dagbladet.

– Vi ser at det er noen som har litt innloggingsproblemer, men de fleste kommer gjennom, sier Knudsen.Appen bruker teknologi fra GPS og bluetooth for å spore smitte, samt å varsle brukeren hvis man har hatt nærkontakt med en person som er smittet av koronaviruset.

Den nye smittesporingsappen er utviklet av forskningsinstituttet Simula og FHI og ble lansert på den daglige pressekonferansen om koronasituasjonen torsdag ettermiddag.

I appen samles det inn såkalte nærhetsdata og posisjonsdata. Den skal hjelpe norske kommuner med smittesporing og kan varsle brukeren av appen om han eller hun har vært i nærheten av personer smittet av koronaviruset.

(©NTB)