Styrer Alta fra karantene-kontoret

Det ble bråstopp for Altas ordfører Monica Nielsen, da den ene korona-karantene ble etterfulgt av en ny karantene. Hun styrer imidlertid kommunen fra hjemmekontoret.

For Monica Nielsen har hjemmekontortilværelsen blitt lang, men som mange andre i Alta jobber hun effektivt fra eget hjem når helse tillater det.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

nyheter

En langvarig virusinfeksjon sendte ordføreren hjem i karantene, men det var ikke korona. For henne begynte unntakstilstanden på hjemmebane noen uker før resten av samfunnet. Først influensa i januar, etterfulgt av husbrann 5. februar, så hybeltilværelse i noen uker, opprydding i hus og hjem. Den store korona-vendinga skjedde da årsmøtet i Finnmark Arbeiderparti måtte avlyses siste helga i februar, da fem stykker ble gitt hjemmekarantene. Prøvene var negative.