Populær kodekveld for de unge

Ungdommen fikk utfordre seg.

De unge fikk utfordringer under kodekvelden i Alta forrige uke.  Foto: Liv Ims, Equinor

nyheter

Vitenuka hadde fokus på realfags mange muligheter forrige uke. Interessen var også upåklagelig da det ble invitert kodekveld på Nordnorsk vitensenter forrige uke. Først var de mellom 10 og 13 som var samlet, før de mellom 13 og 16 år som slapp til.

Det var stor interesse for å delta på kosekvelden på vitensenteret.  Foto: Linda Klemetsen

 

– Påmeldingslistene ble kjapt fulle, og det ble en kveld med spennende og lærerike aktiviteter, forteller Aina Lena Todal Nilsen. Arrangementet var et samarbeid mellom Nordnorsk Vitensenter og talentprogrammet Morgendagens Helter, hvor Equinor støtter talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.

– Arrangementet hadde som mål å ufarliggjøre koding og digitalisering ved bruk av moderne metoder. Aktiviteten ungdommene fikk utfordre seg ut på var å sette sammen en Moodbox, med lodding av elektroniske komponenter og programmering for å fjernstyre boksen med micro:bit, opplyser hun.