Gahr Støhre besøkte Klinikk Alta:

– Flere skal få føde i Alta. Det er en lovnad

Kom med garanti til Alta-regionens fødende, men snakket vekk spørsmål om fødeavdeling.

Partileder Jonas Gahr Støre fortalte her under møtet medlemmer og sympatisører i Alta Ap at vekstsenteret i Finnmark er viktig i politikken Arbeiderpartiet meisler ut med tanke på Stortingsvalget i 2021. På direkte spørsmål dagen etter ville ikke Gahr Støre svare på om han støtter planene til Alta kommune om fødeavdeling, som de har som må skal være på plass om fire år.  Foto: Lise Åserud, NTB-Scanpix

nyheter

Monica Nielsen og Ole Steinar Østlyngen sanket stemmer i valgkampens avslutningsfase med planen om at de første altaværingene kunne fødes på ny fødeavdeling på Klinikk Alta i løpet av få år – men erkjente at Alta-regionens fødende må ha støtte fra Jonas Gahr Støre og partiledelsen på Youngstorget. Investeringsbeslutningen mente de burde være innen rekkevidde i løpet av første halvdel 2020 og utbygging i gang i 2021.