Flyambulansen:

– Det blir statlig overtakelse om vi kommer i regjering

Støre lover statlig styring av flyambulansen.

Jonas Gahr Støre vil ha statlig styring av ambulansen.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

nyheter

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier staten skal ta over luftambulansen dersom han bli statsminister etter neste års valg.

– Alvoret i denne tillitskrisen er gjort tydeligere av at regjeringen nå styrker luftambulanse-kapasitet med ekstra tiltak – ekstra jetfly i Tromsø og et ambulansehelikopter i Kirkenes – fordi folk i Nord ikke er trygge. Da vil jeg si: Arbeiderpartiet vil begynne arbeidet med statlig overtakelse når vi kommer i regjering, sier Støre til VG.


Jonas tar turen til Alta for å se på klinikken

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kommer til vinterland neste uke.

 

Støre er for tiden i Finnmark og kommer til Alta i kveld.

Ap-lederen sier de vil vise respekt for inngåtte avtaler og vil gå i dialog med Babcock for å finne ut hvordan det skal løses.

Støre mener at tilliten til utredningen om tjenesten som regjeringen har gående, svekkes fordi fagforeninger ikke representert.

– Jeg må si at jeg er overrasket over at Ap konkluderer før de har fått utredningen om tjenesten, som de selv har vært med på å be om. Støre er ikke opptatt av kompetansebasert politikk lenger og kan komme i en situasjon hvor ekspertutvalget foreslår en annen modell enn den Ap nå ideologisk går inn for, sier helseminister Bent Høie (H) til VG.

Blir Støre statsminister, lover han også at Finnmark skal få bli et eget fylke igjen. Ap-lederen er denne uken i Troms og Finnmark for å få innspill til partiets programarbeid. (©NTB)