70 evakuert, 20 veier stengt og fire bygder isolert

Politiet opprettholder evakueringen i skredutsatte områder.

Nordkapp-samfunnet har vært utsatt de siste dagene og evakueringen videreføres.  Foto: Mariam Eltervåg Cissé, NRK

nyheter

Politiet i Finnmark velger å opprettholde evakueringen i de skredutsatte områdene i regionen. Det er særlig Nordkapp og Honningsvåg kommune som er rammet.

– Vi har opprettholdt de evakueringene vi gjorde mandag inntil videre. Det er Nordkapp og Honningsvåg. Veien mellom Honningsvåg og Nordvågen er åpnet igjen etter at det gikk en rekke skred der i formiddag, sier operasjonsleder Lars Rune Hagen i Finnmark politidistrikt til NTB sent tirsdag kveld.

Per nå er 70 mennesker evakuert i Nordkapp kommune, fire bygder er isolert og nær 20 veier stengt på grunn av flere snøskred og fare for nye skred, ifølge NRK.

Hagen opplyser at politiet følger situasjonen tett og kommer daglig med nye rapporter. De samarbeider med kommuner, fylket, Norges vassdrags- og energidirektorat og Norges Geotekniske Institutt.

– Vi vil ta en ny vurdering på når vi kan slippe de evakuerte tilbake, men det blir ikke gjort i natt. Det er vanskelig å spå når det kan skje, men sannsynligvis blir det ikke før på torsdag. Vi følger situasjonen tett og har tjenestemenn ute som følger med, sier operasjonslederen.

Ifølge NVEs varslingstjeneste varsom.no er det stor snøskredfare langs Finnmarkskysten tirsdag og de neste dagene.(©NTB)