NHS skal bygges på Rossmolla:

– Blir ikke trodd selv med vår erfaring med vær, vind og sjø

Skipper Otto Sjursen forstår ikke at Helse Nord tør kaste vrak på lokal kompetanse i valg av sykehustomt.

Otto Sjursen viser til at når sør-vesten banker inn mot Hammerfest må Hurtigruta enkelte ganger gjøre vendereis. Likevel skal Helse Nord bygge sykehus helt ned i fjæra på Rossmola, som ligger i området rett bak Hurtigruta.   Foto: Bjørn Egil Jakobsen

nyheter

I Altaposten mandag advarte både overlege ved Hammerfest sykehus og tidligere fisker, Arnt Johannessen, Sjursen, tidligere Loppa-ordfører Arne Dag Isaksen og tidligere yrkesmekaniker Sigurd A. Mathisen mot å bygge Nye Hammerfest sykehus (NHS) i sjøkanten på Rossmolla like ved Fugleneset i Hammerfest. De hevdet at sykehuset er vedtatt bygd på verst tenkelig sted, Rossmolla. Der vil sjøen piske over sykehustomta når været slår seg løs.