– Er dem riktig vel bevart som plasser sykehus i sjøfokk og som nærmeste nabo til LNG-anlegg?

Lege, sjøkaptein, mekaniker og tidligere ordfører mener alle at å bygge sykehus på Rossmolla er det glade vanvidd.

Sjøen tar godt inn mot Hammerfest,, Fugleneset og Rossmola. Her er hurtigrute på vei inn, men ofte er været så årlig at Hurtigruta gjør venderis. Likevel skal Helse Nord bygge sykehus helt ned i fjæra på Rossmola, som ligger i området rett bak Hurtigruta. Sterke advarsler om sjøsprøyt og utfylling på dårlig grunn blir avvist av Helse Nord og Finnmarkssykehuset.  Foto: Bjørn Egil Jakobsen

nyheter

Det vakte stor oppsikt da overlege Arnt Johannessen ved Hammerfest sykehus gikk ut i iFinnmark og hevdet at Nye Hammerfest sykehus (NHS) er plassert med sjøfokk og bølger som uvennlig nabo. Den snart 69 år gamle legen, som også har yrkesbakgrunn fra havet som mangeårig fisker, er klart på at sykehuset er vedtatt bygd på verst tenkelig sted, Rossmolla. Der vil sjøen piske over sykehustomta når været slår seg løs, advarer Johannessen.