– Laderen kan være brannfarlig

Mobillader som fryktes å føre til farlige branntilløp kalles tilbake av importøren.

Slik ser familieladeren med fire ladeporter og en trådløs lader ut. Den har vist seg å ha svakheter som kan føre til farlige branntilløp, og kalles nå tilbake.   Foto: Rob. Arnesen a/s / NTB scanpix

nyheter

Etter at to kunder meldte om varmgang i mobilladerne de hadde kjøpt, kaller importøren nå tilbake alle ladere av denne typen, skriver NTB.

«Lad hele familiens mobiler og brett på ett sted!», heter det om multiladeren med fire ladeporter og en trådløs lader.

– Den har dessverre vist seg å ha svakheter som kan føre til farlige branntilløp, sier Terje Lauritzsen, innehaver av importøren Rob. Arnesen AS, til NTB.

Han anslår at den såkalte familieladeren har vært i handelen i rundt tre-fire måneder.

– Etter at vi fikk tilbake to ladere som det har vært varmgang i, varslet vi DSB fredag. Coop tok affære allerede fredag gjennom å sette ut plakater og fjerne varene fra hyllene, sier Lauritzsen.

De aller fleste familieladerne – anslagsvis 1.500 – er solgt hos Coop. Et mindre antall skal også ha blitt solgt på enkelte bensinstasjoner. Alle forhandlere er varslet, får NTB opplyst.

– Det er importert langt flere, men de fleste er heldigvis på vårt lager, Coops lager eller på lager hos våre forhandlere, som alle har fått beskjed, sier Lauritzsen.

Nå ber han alle som har kjøpt laderen, som har varenummer 686490 og EAN-nummer 4895154349121, om å slutte å bruke den.

– Kjøperne bør levere laderne tilbake til butikken der de kjøpte dem. Da får de naturligvis pengene tilbake, samtidig som dette er elektronikk som ikke skal kastes i vanlig søppelbøtte, sier Terje Lauritzsen, som søndag var på vei til Hongkong blant annet for å møte fabrikanten.

(©NTB)


Brannekspert: – Dette kan skje med din mobil

Advarer mot å lade mens du sover.

– Det er ulovlig å straffe folk med gebyr for at de takker nei til et produkt som er skadelig

– Hvordan kan dere forsvare å straffe folk med gebyr for at man ikke vil ha et produkt som har skadelige effekter på helse og miljø, spør Kjell Johan Solli.Bolighus brant helt ned

Brannvesenet kunne ikke gjøre annet enn å se til at brannen ikke spredte seg.Brannvesenet på hjemmebesøk

– Vi håper du slipper oss inn for en hyggelig førjulsprat om brannsikkerhet.Rekkebolig totalskadd i brann – to sendt til legevakta

Vaktleder: – Det ble en tøff jobb for brannvesenet.