Øker støtte for å få flere kvalifiserte lærere i grunnskolen

UiT får en million kroner for å rekruttere flere studenter til lærerutdanningen.

De ekstra pengene skal gå til økt rekruttering til norske og samiske grunnskolelærerutdanninger for trinn 1–7, og til at studentene velger samisk og kvensk som del av utdanningen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.  Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix

nyheter

Pengene skal bidra til økt rekruttering av studenter til norske og samiske grunnskolelærerutanninger for trinn 1-7. I tillegg skal midlene bidra til at studentene velger samisk og kvensk som en del av utdanningen. Det blir stadig flere kvalifiserte lærere i skolene, men fremdeles er det ansatt 590 personer i undervisningsstillinger i Nord-Norge som ikke har godkjent utdanning. For å støtte rekrutteringstiltakene ved universitetene i nord tildeles Universitetet i Tromsø og Nord universitet en million kroner hver.