Høie åpner for at pasienter slipper å dra til Hammerfest for å få fjernet gipsen

Grep kan redusere pasientstrømmen, mener helseministeren.

Helseminister Bent Høie mener Klinikk Alta må settes i stand til å etterkontrollere, legge og fjerne av gips. Åtte år gamle Ella ble innkalt til to etterpåfølgende timer ved Hammerfest sykehus til tross for at røntgenbilde ble tatt i Alta. Etter "forhandlinger" med sykehuset fikk til slutt Ella tatt gipsen i Alta og slapp en av to turer til Hammerfest.  Foto: NTB-Scanpix/Hanne Larsen

nyheter

Bent Høie åpner for at pasienter fra Alta-området kan slippe å ta turen til Hammerfest sykehus for etterkontroll og fjerning av gips. Altaposten-journalist Hanne Larsen snakket med Høie i går og forela helseministeren historien til datteren Ella (8) som fikk to innkallinger til Hammerfest sykehus, etter først å ha fått røntgen og senere påført gips på en skadd arm ved Klinikk Alta. Her er spørsmålet Larsen stilte: