Søkte nødhavn i Alta, men da ble det nordlysjakt

Neil og Wal lot ikke uværet prege humøret.

Wal og Neil Smith var ikke rådløs da det ble nødhavn i Alta. 

nyheter

Stormen langs Finnmarkskysten er ikke til å spøke med.  Hurtigruten Kong Harald på nordgående måtte søndag kveld søke nødhavn i Alta.

Dårlig vær gjorde at Hurtigruten måtte inn til Bukta. Turstene kunne velge mellom buss til Kirkenes og guidete turer i Alta.  Foto: Håkon Kristian Haldorsen

 

Turistene ombord var ikke rådløse av den grunn. De fikk valget mellom buss til Kirkenes eller spennende guidete, turer.

På Amtmannsnesveien i Bukta traff Altaposten på Neil og Wal Smith fra Sør-Afrika. Turoperatører var klare til å gjøre en innsats de neste dagene.

– Vi skal ut på nordlysjakt og og har fått tilbud om både tur med huskyer og scooter, forteller de to hyggelige turistene, som ikke ser mørkt på de neste to dagene i nødhavn, før de etter planen setter kursen tilbake mot Bergen med Hurtigruten.

Det var sterk vindd og snø i store deler av fylket i kveld, men ikke stengte veier. Søndag kveld var det kolonnekjøring over Kvænangsfjellet, mens det var stengt mellom Øksfjordbotn og Øksfjord på grunnav skredfare.

På Sennalandet var det redusert sikt på grunn av snøfokk. Klokken 17:50 var det -5 grader, nordlig stiv kuling og kraftige snøbyger.