– Tror mer på folk enn på Fanghols statistikk

Alta-ordfører står fast på at mange pasienter har fått alvorlig helsetap på grunn av «blindvei» til Hammerfest sykehus.

Helse Nord og Kristian Iversen Fanghol fortalte formannskapet i Alta at statistikken viser at "omveien" til Hammerfest før Alta-pasienter får nødvendig behandling ved UNN, ikke er mer utbredt for pasienter fra Alta-regionen enn for pasienter som er knyttet opp til andre lokalsykehus i Troms og Finnmark.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Tidligere kommunikasjonssjef og en av dagens direktører i Helse Nord, Kristian Iversen Fanghol, tok torsdag turen til Alta for å orientere formannskapet om utredningen av en mulig sammenslåing av Finnmarkssykehuset og UNN. Fanghol gikk grundig gjennom utredningen som har en prislapp på 1,7 millioner kroner, og viste også til konklusjon om at sammenslåing ikke anbefales.