Keiino-suksess i Australia

Keiino har vært i studio med urfolksartister på den andre siden av jorda.

Keiino har vært i studio med urfolksartister fra Australia og New Zealand.   Foto: Emerald McGill

nyheter

– Mottakelsen her nede har vært helt magisk. Vi visste jo at Australienerne har et godt øre til skandinavisk popmusikk, men at joik og samisk også skulle slå så bra an her nede er utrolig, sier Fred Buljo i en pressemelding.

Keiino hadde utsolgte konserter i Sydney og Melbourne i Australia.   Foto: Emerald McGill

KEiiNO har hatt en suksessrik Australia-turnè med utsolgte konserter i Sydney og Melbourne. At joik har kraft nok til å sprenge landegrenser ble tydelig under turneen som også omfattet Brisbane og Adelaide. I de sistnevnte byene har publikumsvinneren fra årets Eurovision Song Contest også vært i studio med urfolksartister fra Australia og New Zealand, og resultatet vil ende opp på trioens debutalbum.


Keiino med livekonsert for første gang

De norske Grand Prix-vinnerne Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo lover god stemning på førjulskonserten førstkommende lørdag.– Alta gir oss enormt med inspirasjon

Keiinos kommende album blir i stor grad til i Alta. 


KEiiNO lager for tiden nytt album i Alta.

– Hardt arbeid å bygge opp fanskare

– De har ikke sagt nei til et eneste oppdrag, oppsummerer Klemet Anders Buljo.– Keiino er kommet for å bli

– Dette viser at vi har et publikum også utenfor Norge, sier Keiinos Tom Hugo om Eurovision-femteplassen. Nederland vant, men Norge fikk flest folkestemmer.


– Det har også vært stort å jobbe med urfolksartister fra andre siden av jorda. Det føles som om vi har en spesiell kontakt, og selv om våre folks språk og tradisjoner har utviklet seg tusenvis av mil fra hverandre har vi mye til felles, sier han.

KEiiNO’s turné endte i London, med utsolgt konsert på the Royal Vauxhall Tavern.

Turneen i Australia er støttet av UD gjennom Music Norway.