Tegnet glansbilde for politikerne

Åpent oppgjør i formannskapet om VEFIK og Altas rolle.

Revisjonssjef Aud Ogård i VEFIK fortalte om et selskap med engasjerte medarbeidere og et godt arbeidsmiljø som leverer. Hun sa at timebruken på rapportene var for høy, og at den skulle tas ned slik at flere rapporter kunne leveres.   Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Revisjonsselskap i trøbbel: Flere ansatte har sagt opp. Styreleder gikk på dagen. Store kommuner på vei ut

Det er kaos i det interkommunale revisjonsselskapet VEFIK. Etter år med interne konflikter og høy turnover henger de etter med 61 rapporter.

VEFIK-kaoset:

– Politisk ledelse har sviktet fundamentalt

Høyre er kritisk til at politisk ledelse har unnlatt å reagere når VEFIK ikke har levert tjenester som er betalt.


Det ble dramatikk da formannskapet i Alta egentlig kun skulle ha en orientering om VEFIK (Vest-Finnmark Kommunerevisjon IKS). Det interkommunale selskapet med hovedkontor i Alta, og med kommunen som største eier, har blitt hevdet å være i dyp krise. I formannskapet var revisjonssjef Aud Opgård innkalt for å orientere på vegne av selskapet. Hun presenterte et glansbilde.