Gjør nytt søk etter boltene som kan oppklare ulykken

Havarikommisjonen til Alta for å gjennomsøke terrenget.

Lensmann Øyvind Lorentzen (t.h) og poliiet vil bistå Havarikommisjonen. Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen (t.v) forteller at de skal gjøre nye søk etter boltene som mangler.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

nyheter

– For å finne ut hvordan ulykken kunne skje ville det være til stor hjelp om vi fant flere enn bare den ene, halve bolten vi har funnet til nå, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen til NRK.


Helikopterulykken på Skoddevarre:

Her kan svaret på tragedien ligge

I Havarikommisjonens lokaler på Kjeller granskes vrakdelene fra helikopterulykken i Alta.

 

Statens havarikommisjon har bare funnet en av seks bolter mellom motor og girkasse. Akkurat dette sporet har vært viktig for kommisjonen hele veien. Derfor blir det nytt søk i terrenget der helikopteret styret. Det skal etter planen skje onsdag.

Det var FD som omtalte saken først.

Ifølge NRK skal det brukes metalldetektor.

– Vi kommer til å søke etter boltene både på selve ulykkesstedet, men også på bakken i den retningen helikopteret kom fra. Så langt vet vi ikke om boltene falt av i sammenstøtet med bakken, eller om det skjedde i lufta, sier Halvorsen til kanalen.

Politiet stiller med både folk og utstyr under leteaksjonen.


Havarikommisjonens direktør roser hjembyen:

– Arbeidet som er gjort i Alta er noe av det beste jeg har sett

William Bertheussen medgir at det var spesielt å se ned fra ulykkesstedet på Skoddevarre, til området der han selv lekte som barn.

 

Parallelt jobbes det fortsatt med å få informasjon fra ferdsskriveren som er til undersøkelse i Frankrike.

– Selv om håpet om å få ut informasjon fra opptakeren nå begynner å bli ganske tynt, så er dette fortsatt noe vi jobber med, sier Halvorsen til NRK.