– Mange sitter med en følelse av at de er dumme, og ender i verste fall med å gi opp skolen

Liss Guddingsmo mener stigmaet må bort og fokuset på lese- og skrivevansker i samfunnet må forsterkes.

Liss Guddingsmo mener det er for lite fokus på dysleksi i Alta kommune. – Jeg tenker på alle de som faller utenfor skole og arbeidsliv fordi de ikke får hjelp, sier hun.  

nyheter

– Jeg har dysleksi, og jeg kjenner fortsatt at det er vanskelig å si det høyt. Men vi er nødt å snakke om det. Det handler om å gi barn muligheter, i stedet for å ta fra dem muligheter. Mange barn som har dysleksi sitter med en følelse av at de er dumme, og ender i verste fall med å gi opp skolen, sier Guddingsmo, som sammen med Marit Johnsen ønsker å starte et lokallag for dyslektikere eller pårørende til dyslektikere i Alta.