Opptellingsdrama i Alta: En håndfull stemmer berget fast plass for Alf Bjørn og ni mandat for Ap

150 poststemmer holdt på å sende Alf Bjørn (Ap) ut av kommunestyret.

FIKK ROS: Ap-veteranen og sykehusforkjemperen fikk ros fra alle hold i kommunestyret for sin saklige og utrettelige kamp for bedre helsetilbud for befolkningen i Alta og Kautokeino. Velgerne var enig og sikret han fast plass.  Foto: Jarle Mjøen

nyheter

Altaposten meldte tidlig tirsdag morgen at det lå an til drama i Alta-valget der SV var i ferd med å miste mandatat de hadde sikret seg ved en klar framgang siden 2015-valget. Det handlet om såkalte poststemmer som kom fra andre kommuner i landet, men som var avgitt for Alta-valget. I tillegg vil antall slengere og ekstrakryss påvirke partienes totale stemmetall. Alt dette var klart tirsdag kveld.