Oppdatert

– Hvaldimir har fått to nye propellskader i ryggen

Ketil Iki med bønn til altaværingene: – Hvaldimir må få fred.

Hvithvalen Hvaldimir har fått skader på ryggen, ifølge Ketil Iki. På videoen inspiserer skader på hvalen av marinbiolog Eve Jordain.

nyheter

Denne helga dukket hvithvalen Hvaldimir opp i Bukta, og det har vært ville tilstander siden med skuelystne langs land og i båter i havnebassenget.

Onsdag kveld går Ketil Iki ut via sosiale medier med en innstendig bønn til altaværingene om å la hvalen være i fred:

– En forvillet tam hvithval setter våre små lokalsamfunn helt på hodet. Alle MÅ se, mange bare MÅ ut i båt, noen har enda IKKE forstått. Dette er ikke et sirkusdyr. Hvaldimir må få fred, skriver Iki, som har sitt daglige virke i Alta Havn og har sett dette på nært hold.


– Ikke mat Hvaldimir!

Eve Jourdain betenkt etter en sjekk i Alta.


Iki påpeker at man ved å la hvalen være i fred bidrar til at hvalen får hvilen den trenger, og at han tar til seg mat.

– Kaster planker og ting på hvalen

Men dessverre, til tross for at det tidligere er gått ut en bønn om å la hvalen være i fred, ser Iki til sin fortvilelse at dette ikke overholdes.

– Jeg har fått mange telefoner fra mannskap på hurtigbåter, containerskip, servicebåter, unge og gamle som har sett 14-16 åringer og noen mye eldre, leke bajas i Bukta med båt. Noen har kjørt i ring rundt Hvaldimir, andre har kjørt «idiot» i hele Bukta. Flere har kastet planker og andre ting etter han på kaiene våre.

Hvithvalen Hvaldimir har fått skader på ryggen, ifølge Ketil Iki. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Paul Nilsen, Grieg Seafood.

Men enda verre er at hvalen ifølge Iki har fått skader:

– Det siste døgnet har han fått TO NYE PROPELLSKADER i ryggen.. Hvordan kan dere hjelpe til med å få slutt på dette tøvet, som bare ender med at han dør..? Må vi anmelde og be om bistand? Må vi ha døgnvakt på samfunnets midler, spør Iki, som kommer med en klar og tydelig oppfordring til altaværingene:

– Jeg har en innstendig oppfordring til ungdommen. Om dere leser dette, del og forstå og få det ut på de sosiale medier dere bruker. Og jeg ber dere selv skrive SLUTT MED DETTE OG NEI, på deres egen måte. Please.